Tri – sådan kommer du i gang

Udstyr: Need & Nice to have

(Under træning)

Når det kommer til udstyr, er der et hav af gode råd på nettet. Rådene jeg fandt, som nybegynder, var primært fra mænd, som især var meget udstyrs begejstret. Dvs. hvis man er studerende og hverken ved hvad carbon eller aerohjul er, så bliver man hurtigt sat af..

Triathlon er en dyr sport, eller rettere sagt det KAN det være. Det behøver nemlig ikke koste en bondegård at dyrke tri, og det er især vigtigt for mit sparsommelige SU budget! Når det er sagt, så er der selvfølgelig et minimum man skal investere i.

Dog kommer dine investeringer lidt an på, hvilke distancer du gerne vil køre. Minitri kræver eksempelvis ikke meget grej. Men, vil du køre kortdistance, halv eller hel ironman, så kræver det selvfølgelig væsentlig mere.

Ud fra den erfaring jeg har gjort mig, har jeg valgt, at lave min egen guideline i, hvad jeg synes er nødvendigt-for træningen, og hvad er jeg mener er nice-to-have på begynderniveau. Jeg håber, du kan bruge mine råd, trods de er helt basale. MEN, det virker. Jeg har prøvet det på egen krop – og jeg har nu klaret det ganske udmærket 🙂

I løbet af december vil jeg ligeledes lave en need-to-have og nice-to-have, i forhold til konkurrencer. Så er der lidt til julegaveønskerne 😉

Need-to-have

  1. Løbesko
  2. Løbetøj (Hvis det skal være billigt, så kan jeg anbefale SOC fra Stadium, godt træningstøj for få penge, ellers er jeg selv stor tilhænger af Fusion)
  3. Cykel
  4. Cykelhjelm
  5. Cykelsko/spinningsko
  6. Cykelshorts med siddeindlæg
  7. Skoovertræk og handsker (nødvendigt under vintertræning)
  8. Dækjern, slanger og pumpe (ved punktering)
  9. Badedragt/shorts
  10. Svømmebriller
  11. Badehætte

Nice-to-have

  1. Racercykel
  2. Tribøjle
  3. Puls/GPS-ur med multisportsfunktioner
  4. cykelsko/spinningsko (er en nødvendighed i konkurrence, men ikke i træning)
  5. Solbriller
  6. Minitool

Det var min udstyrsliste i forhold need –to-have og nice-to-have , under træningen.

Tips & Tricks

*Du kan sagtens bruge din almindelige citycykel til en start. Det vigtigste er, at du kommer ud og lærer at cykle i længere tid, uanset tempo. Jeg brugte min citycykel over vinteren sidste år, her fik jeg lagt en grundform, og fik mange kilometer i benene. Jeg supplerede det derudover med spinning

*Brug evt. din løbejakke, som cykeljakke

*Hvis du køber trishorts/cykelshorts, kan du sagtens nøjes med dem hele året rundt. I den kolde periode, tager du blot dine løbetights indenunder shortsene.

*Det er ikke nødvendigt med cykelsko under træning, den første tid brugte jeg mine løbesko til at cykle i

*Gps/puls er virkelig en god motivationsfaktor. Jo før du køber det, desto bedre. Jeg startede med et polar rc3 gps, som er egnet til cykel og løb, men desværre ikke svømning. Det er lidt billigere.

 

50 km i den her mundering! Et billede af mig, inden jeg skal ud at cykle, en kold OG stormende vinterdag forrige år. I øvrigt var der frarådet unødig kørsel den dag. MEN, jeg skulle jo træne ikk´ – ingen undskyldninger. Der var et mål der skulle nåes!

Husk altid på, hvorfor du gør det! Så kommer du nemmere afsted 😉

Kold cykel i storm og bidende kulde (udkørsel frabedt)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tri – sådan kommer du i gang