BlogLovin

Kender du tri-distancerne?

Triathlon er meget mere end en Ironman. Mindre kan også gøre det. Der findes mange distancer indenfor denne sport, som gør at ”alle” kan være med uanset niveau og temperament. Som du sikkert allerede nu er bekendt, så består triathlon jo af tre discipliner – svømning – cyklen – løb og rækkefølgen er altid den samme, uanset distance 🙂

Jeg har forsøgt at lave en oversigt til jer, over de forskellige varianter og distancer, som triathlon typisk konkurreres i:

graf

 

Udover de 3 discipliner, betragtes skiftet mellem disciplinerne faktisk som en 4. disciplin, da der kan hentes en hel del tid på at have tjek på sine skift.

I min første sæson deltog jeg i en del stævner. Jeg øgede distancen for hver gang og endte med at lave en halv ironman i sommers. Jeg startede med en mindre duathlon en kold vinterdag i Jels. Siden blev det til en 1/6 og 1/4 ironman, et halvmarathon og til sidst en halv ironman. Jeg havde en succesoplevelse hver gang. De erfaringer gjorde, at jeg følte mig tryg, den dag jeg stod i vandkanten af Aarhus bugt og var klar til at springe ud i min ½ ironman.

I øvrigt kan triathlon også kørers som stafet, det har jeg dog ikke prøvet kræfter med endnu, men det er en god mulighed.. En stafet betyder, at tre deltagere udfører én disciplin hver.  Så hvis du eksempelvis er en stjernegod løber, men en elendig svømmer, så kunne det være en sjov måde at prøve tri af på.

Mit klare råd er, at begynde med de korte distancer inden du kaster dig ud i de længere. Det er vigtigt at blive fortrolig med sporten og de mange discipliner 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BlogLovin