Ernæring til hverdagens sportshelte

Husk hoften piger!

foto (2)

Engang troede jeg, at løb bare handlede sig om at sætte det ene ben foran det andet, og jeg var af den overbevisning at jeg selv gjorde det ganske udemærket.

Men… Jeg må ærligt indrømme, at jeg fik et chok første gang, jeg så en video af mig selv løbe. Nej egentlig løb jeg ikke; jeg tøffede faktisk afsted med ultrakorte og meget tunge skridt. Jeg tabte hoften og havde et ustabilt løb. Det var lidt af en mavepuster, for det var ikke umiddelbart det billede jeg havde af mit eget løb.

Sidenhen har jeg prøvet at fokuserer teknikken under mit løb. OG dét kræver en god portion tålmodighed! Det tager sørme lang tid at ændre løbestil.

For at øge opmærksomheden og koncentrationen omkring de enkelte elementer i løbet, har jeg faktisk valgt at droppe musikken helt når jeg løber. Det var svært for mig i starten, men nu fungerer det egentlig fint. Jeg tror også det er en fordel at vænne sig til, eftersom man heller ikke må løbe med musik til stævner.

Mine fokuspunkter under løb:

  • Løbe med en oprejst holdning og lade armene arbejde synkront lige frem og tilbage
  • Skyde hoften frem og holde en spænding i core, for ikke at tabe hoften.
  • Lade overkroppen falde frem. Jeg tænker faktisk, at jeg skal trække en slæde efter mig (det giver en naturlig hældning og dermed fremdrift i løbet)
  • Forsøge at ligge vægten fremme på fodbalden for at udnytte energien fra faldet.
  • Jeg har længe forsøgt at fokusere på alle ting på én gang. Men, det er lidt svært, så jeg forsøger en ny strategi, der hedder ét fokuspunkt af gangen.

Det er principper, der er taget ud fra den løbestil, der hedder Pose Running.  Selvom det langt fra er ”hele” konceptet, så er det en start og mine fokuspunkter indtil videre.

 Er du opmærksom på din løbestil? 🙂

12 kommentarer

  • Karina

    Jeg tog en “kold tyrker” på løbestil efter mit fjerde marathon, som jeg gennemførte i efteråret. Jeg har lovet mig selv at 2014 skal være året hvor jeg bliver dygtigere i alle tri-discipliner – og det involverede for mig at lægge kileskoene på hylden og hoppe i helt flade sutter. Jeg er så glad for jeg gjorde det. Jeg indledte med halvanden times løbesession hos en fysioterapeut, og beder altid trænerne om at holde øje med min løbestil og rette på mig, når jeg er på hold. Så jeg er i den grad med på POSErunning-holdet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LETsTRI

      Sådan- er du ved at komme efter det så? Fedt du har været til fys med det – fik du meget ud af det? Kan du anbefale nogen i Aarhus? 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina

      Det var hos Move2peak på Frederiksberg (som Posemanden også har tilknytning til, hvis du kender ham). Men tag og smid dem en mail, de kan sikkert anbefale nogle dygtige kolleger i Aarhus 🙂 Det er det hele værd, og jeg ville ikke have kastet mig ud i det her uden den hjælp.
      Jeg føler jeg er ved at komme efter det, og jeg kan fint løbe 10-12 km. Tempoet er meget varierende fra tur til tur, og jeg skal være opmærksom på at bruge de store lårmuskler når jeg løber, kan jeg mærke. Jeg har haft nogle ture hvor mine lægge/underben har spændt sig helt sammen bagefter – fordi al aktiviteten har foregået der.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • LETsTRI

      Det skal jeg helt sikkert prøve at hive fat i – tak for tippet. Det lyder som om du har fået rigtig godt styr på det! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Er det rigtigt at man ikke må løbe med musik til stævner?! 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LETsTRI

      Jeg tror ikke det er alle løb, men nogen af dem i hvert fald 🙁
      Den information missede jeg til et stævne – havde glædet under hele cykelturen til at komme på løbet og smække noget musik i ørerne. Det viste sig så, at det kunne jeg glemme alt om, da det ikke var tilladt. Det knækkede mig lidt. Lige siden har jeg bevidst trænet uden 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina

      Jeg har aldrig oplevet det til et løbestævne – men det er mit indtryk at de fleste tri-stævner forbyder det. Det står også i regelsættet på dtrif’s hjemmeside, såvidt jeg husker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva B

    Hvordan med hofteøvelser – laver du også det? Jeg har selv en tendens til at tabe hoften under løb, fordi den er lidt for svag :/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LETsTRI

      Heej Eva,
      Ja, det er nemlig svært at holde spændingen på længere ture. Jeg laver nogle øvelser aften med henblik på at styrke det. Det er lidt svært at forklare hvordan øvelsen er, men kan prøve at uploade et link på det. Har du instagram? Så vil jeg uploade det der 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Eva B

      Åh ja, det må du endelig gøre, jeg følger dig allerede derinde 🙂 Taaak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Eva B

      Åh ja, det må du endelig gøre – jeg følger dig allerede på IG 🙂 Taaak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • LETsTRI

      Super – så lover jeg at ligge det op her en af dagene 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ernæring til hverdagens sportshelte